- EEN NIEUWE VORM VAN LEF -

Mini-Streetfighter gevoel, klein qua formaat, groot qua impact.

 

banner1

De MSX125 heeft al wereldwijd zijn populariteit verdiend.
Zijn eigenzinnige uitstraling, wendbaarheid en grote gebruiksvriendelijkheid hebben een zeer breed publiek aangetrokken
met onder andere A1-rijbewijshouders, rijders die kiezen voor stedelijk verkeer of het avontuur van elke dag.
Bovendien wordt de motor steeds populairder als paddock bike voor raceteams overal ter wereld.

 

lamp1

De MSX125 biedt een nieuw ontworpen LED-koplamp waardoor het model een herkenbare en moderne voorkant krijgt. Een gemakkelijk afleesbaar digitaal LCD instrumentenpaneel met een snelheidsmeter, dubbele dagtellers, een benzine-indicator en een klok. Knoppen aan beide zijden van het scherm laten de rijder toe om de dagtellers en de klok aan te passen of heen en weer te schakelen tussen kilometerteller en dagteller.

 

motor3

Het 125 cc tweekleps luchtgekoeld blok van de MSX125 staat bekend om zijn zuinig karakter, grote gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid en het werd nog verder ontwikkeld met het oog op een nog grotere efficiëntie in benzineverbruik. Het blok gebruikt lage frictie-technologie in de cilinder en een verminderde inertie van de krukas waardoor er een verbeterde gasrespons is en een vlottere vermogensafgifte.

 

zadel

De MSX125 biedt een lage zadelhoogte die een goede controle garandeert. Hierdoor kan de eigenaar vlot op- en af stappen.

 

wiel

De 12-inch wielen in gegoten aluminium zijn een essentieel onderdeel van de vorm en functionaliteit van dit innoverende nieuwe model. De wielen hebben 2,5-inch velgen en nieuwe Y-vormige spaken besparen gewicht; vooraan zijn er 120/70-12 en achteraan 130/70-12 banden. De 220 mm schijf vooraan en de 190 mm schijf achteraan worden bediend door respectievelijk een hydraulische dubbelzuigerklauw en een monozuigerklauw.

 

vork

Eén van de doelstellingen bij de ontwikkeling van de 2016 MSX125 was het bewerkstelligen van een uitmuntende kwaliteit van de ophanging. De 31 mm voorvork (een primeur op een 125 cc Honda motorfiets) vermindert het onafgeveerd gewicht en biedt een verbeterd dempingsgevoel over de ganse slaglengte, dit dankzij het grotere drukoppervlak van de zuiger. Een lichte en robuuste schokbreker werkt op een eenvoudige maar sterke H-vormige structuur.

 

vork2

Het rijwielgedeelte van de MSX125 biedt een solide basis voor een zeer praktische motor die bovendien uiterst wendbaar is en toegankelijk voor beginnende rijders. Hij is ook voorzien op moeilijker terrein en is geschikt om een passagier te vervoeren. De rigide vierkante buis van het stalen ruggengraatframe verbindt de hoofdbuis rechtstreeks met de scharnierpunten van de swingarm. Daardoor wordt een minimalistische stijl verkregen.

 

banner2

Ervaar uitstekende prestaties gekoppeld aan grote wendbaarheid en een stijl die een hoge pretfactor
combineert met het nodige lef voor de stad. De MSX125 is deels mini-bike en deels motorfiets met een efficiënt 125cc benzine-geïnjecteerd blok voor een gelijkmatig verdeelde vermogensafgifte.
Ervaar dit jaar de MSX125 met een eigentijds design, waardoor de motor meer lef krijgt en een originele uitstraling.