- OVERWIN HET LANDSCHAP -

Bergen, woestijn, steen, zand - en alles daartussen in. Verover het allemaal met de gashendel van de Africa Twin.

 

fb8

 

Alles onder controle

De nieuwe Africa Twin is voorzien van een volledig nieuwe 4-takt 1000 cc parallel twin-motor. Hij heeft de kracht om extreme off-road omgevingen aan te kunnen, biedt een heerlijk comfort voor lange afstanden en levendige wendbaarheid voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Kies voor de CRF1000L Africa Twin met onze unieke dubbele koppeling: DCT.

Deze beschikt over verschillende instellingen voor verschillende omgevingen, zodat jij je kunt blijven richten op je rit.

 

standard

 

Standard Manual Mode

 

Met de Standard Manual Mode kun je schakelen via flippers op de linkerhandgreep voor maximale controle over de motorfiets.

 

dmode

 

D Mode

 

De eerste van de drie automatische instellingen is de D Mode. Deze biedt de beste balans tussen efficiënt brandstofverbruik en cruisecomfort.

 

c2r1 

Met een koppel van 98 Nm is de Africa Twin gemaakt om je overal mee naartoe te nemen, van toeren over het asfalt tot off-road rallycrossen.

Schakel 'n tandje bij

De standaard handgeschakelde versie van de Africa Twin heeft een lichtgewicht zesversnellingsbak die gebruikmaakt van hetzelfde shift-camontwerp als de betrouwbare CRF250R/450R – en is uitgerust met een assisterende slipkoppeling.
Samen met een grote brandstoftank met een inhoud van 18,8 liter en een zeer efficiënt brandstofverbruik zorgt dit voor een rijbereik tot maar liefst 400 km. Meer dan genoeg om te komen waar je wilde (of niet verwachtte te) komen.

Totale controle

Als HSTC een dreigend verlies van achterwieltractie waarneemt, wordt het koppel vloeiend teruggebracht om meer grip te leveren en doordraaien van het wiel te voorkomen. Er zijn twee niveaus beschikbaar; de gekozen instelling verschijnt op het lcd-scherm.

Als je je echt wilt laten gaan, schakel je ABS of HSTC uit met slechts één druk op de knop.

 

smode

 

S Mode

 

Voor extra kracht is er de S Mode – deze biedt extra sportprestaties met drie verschillende schakelpatronen van kracht, krachtiger tot waanzinnig: S1, S2 en S3.

 

gknop

 

De G-knop

 

Ga de strijd aan met rotsachtige wegen en moeilijk terrein – druk de G-knop in aan de rechterkant van het instrumentenpaneel.

Deze zorgt voor extra tractie en controle over je motorfiets door tijdens het schakelen het slippen van de koppeling te beperken.

 

grond

 

De grond onder zijn wielen

 

Het nieuwe DCT-systeem bevat hellingdetectie, die het schakelpatroon aanpast aan de hellingshoek.

Dit betekent dat je altijd het juiste koppel krijgt op steile klimmetjes en een betere controle over de motor tijdens steile afdalingen.